Cara Guna

Plan Yang Mudah Diikuti
Tiada peraturan rumit untuk dituruti dan anda dijamin mencapai keberhasilan yang diidam-idamkan. Ianya hanya semudah SATU, DUA, TIGA..

SATU - Tambahkan 2 sudu penuh SLIM DIET II kedalam 200 – 250 ml air sejuk.

DUA - Kurangkan makanan Karbohidrat dan berGULA.

TIGA – Tingkatkan penggunaan makanan segar seperti sayur-sayuran dan makanan berprotein. 4 gelas SDII sehari akan membekalkan anda dengan 100% zat pemakanan yang diperlukan oleh tubuh anda untuk TENAGA TINGGI dan tubuh yang RAMPING LAGI SIHAT.

Pengambilan buah-buahan adalah TIDAK DIBENARKAN semasa menjalani program ini kerana kandungan fruktosa dalam buah-buahan adalah terlalu tinggi. Dalam program ini, kadar karbohidrat harian yang perlu diambil hanyalah antara 20 – 35 gram. Selain itu anda dinasihatkan minum 8 gelas sehari untuk menggantikan terus-menerus cairan di dalam tubuh.

Rasa Slim Diet 2 ialah Kacang Soya Pekat

Bagi memberi kesan yang lebih maksimum anda disarankan mengurangkan diet karbohidrat, berlemak dan menambahkan diet protein. Apabila badan kita kurang sumber-sumber2 ini, maka dengan semulajadinya pembakaran lemak yang disimpan dibadan kita akan dibakar oleh metabolisme badan. Kita juga memerlukan protein yang cukup untuk menggantikan sel-sel yang telah mati. SDII akan bertindak sebagai catalyst atau penggalak pengurangan berat badan secara semulajadi dan ianya terbukti berkesan dan selamat.

Saranan saya disini, produk pelangsingan di pasaran memang terlalu banyak membuatkan kita selalu keliru dan rata-rata ingin kesan yang cepat. Yang penting adalah anda perlu bijak memilih dan pilihan anda haruslah yang selamat dan tidak memberi kesan sampingan. Apa yang paling penting adalah disiplin diri dan kesetiaan kepada program.

Kunci & Rahsia Menurunkan Berat Badan dengan cepat dan kelihatan cantik
Untuk Keputusan maksimum anda perlu mengambil:

 • 4 Hidangan Slim Diet II
 • 3 Hidangan makanan yang sehat dan bergizi
 • 3-5  Hidangan makanan berprotein
 • 8 gelas air
 • Bersenam (seperti 20 minit berjalan, 3 kali seminggu)

Protein Yang Mencukupi : Protein yang mencukupi akan memastikan badan tidak akan bekerja keras untuk melindungi fungsi hati, paru-paru dan otak. Slim Diet II mengandungi kandungi protein maksimum dan kalori yang minimum. Secara idealnya, pengambilan Slim Diet II hendaklah disertai dengan pengambilan 1 gram protein bagi setiap kg berat badan yang ideal.

Senaman Yang Mencukupi : Berjalan selama 20 – 30 minit setiap hari sudah memadai untuk membantu memecahkan kalori. Walaubagaimana pun, kadar senaman hendaklah bergantung kepada tahap kesihatan seseorang. Sekiranya anda seorang yang mempunyai masalah kesihatan, memadailah dengan berjalan di permukaan yang rata atau gantikan saja dengan senaman lain seperti renang.

Perhatian!

 • Ibu yang hamil atau sedang menyusu bayi tidak seharusnya menyertai apa-apa bahagian dalam program penurunan berat badan.
 • Kepada kesemua pengidap Diabetes Mellitus (IDDM) yang bergantung kepada insulin, adalah perlu pengawasan doktor ketika anda menyertai program ini.

Produk Pelangsingan Badan Terkenal Di New Zealand Kini Di Malaysia !

 • Termurah Di Pasaran
 • Paling Efektif & Berkesan
 • Selamat & Paling Pantas
 • Moneyback Guarantee

Hasil dari kejayaan dan sambutan yang luar biasa dari produk Kolostrum Alphalipid Lifeline, langkah seterusnya NZ NEW IMAGE telah memperkenalkan satu lagi produk baru yang bakal mengegarkan pasaran Malaysia.

Formula Pelangsingan BadanTerpantas Di Dunia!

 • Memegang Rekod Dunia dengan penurunan berat badan 64kg dalam masa 1 bulan
 • Melangsingkan badan secara sihat & semulajadi dengan program slim diet kami yang amat ringkas & mudah
 • Sihat dengan zat-zat pemakanan yang seimbang
 • Kadar penurunan berat yang seimbang & sekata, tiada masalah kulit kendur & berkedut
 • Masalah kesihatan yang dialami bertambah baik tanpa disedari

Hasil dari kajian khusus dalam journal perubatan oleh sekumpulan ahli perubatan dari Harvard Medical School membuktikan keberkesanan menurunkan berat badan berdasarkan PENYIMPANAN PROTIN DAN DIET KETOGENIK. Ianya terbukti:

 • Selamat dan efektif kerana bersumberkan alam
 • Bertindak mengikut sistem penurunan berat badan secara semulajadi dan maksimum
 • Memulihkan punca pertambahan berat dan bukannya hanya merawat simptom
 • Tidak menyebabkan otot menggeleber atau kendur melainkan otot dan kulit yang mantap
 • Nyahtoksik dan pembersihan sistem badan berlaku secara spontan
 • Program yang menawarkan galakkan hebat dengan penurunan yang cepat berbanding dengan program yang berasaskan latihan fizikal dan kawalan kalori
 • Berdasarkan jumlah jualan di Asia-Pasifik, produk penurunan berat badan Nz New Image SDII telah menurunkan 6000 tan lemak diseluruh dunia sepanjang 21 tahun di pasaran
 • Dijamin hasil yang memuaskan, berkesan dan menjimatkan
 • SDII adalah program menurunkan berat pertama di dunia yang amalkan teknik diet karbohidrat rendah
 • Memegang catatan World Guiness Book of Records kategori penurunan terpantas
 • Kunci kejayaan SDII ialah : turunkan diet karbohidrat + kurangkan lemak
 • Penurunan purata 1 minggu + 3kg adalah pasti! (Jika setia pada syarat) Tanpa perlu berlapar

Prinsipnya menghampiri pengurangan berat badan secara semulajadi dan ianya terbukti berkesan dan selamat. SLIM DIET II membekalkan kesemua zat pemakanan yang seimbang seperti protin berkualiti tinggi, pelbagai vitamin, galian mineral dan asid lemak dalam jumlah keperluan seimbang. Ianya juga telah diperkayakan dengan protin (protin soya isolat). Masalah kesihatan yang sedang dialami juga bertambah baik tanpa anda sedari seperti darah tinggi, sakit jantung, masaalah berkaitan pernafasan dan obesiti. Insya’allah. Ianya tidak menyebabkan:

 • Rasa lapar yang menyeksakan. Hanya makan makanan anda seperti biasa 3 kali sehari.
 • Ianya tiada kesan sampingan dan rasa tidak selesa yang kerap berlaku dalam program penurunan berat biasa yang lain.

Pengurangan berat badan melalui SLIM DIET II adalah mudah, selamat dan berkesan. Pengurangan berat badan adalah PASTI manakala rasa lapar dapat dihindari. Paling penting ialah kemungkinan penambahan balik berat yang dikurangkan adalah sangat rendah.

Protin
Protin adalah asas kepada semua sel yang hidup. Protin adalah berasal dari perkataan Greek yang bermaksud “pertama” kerana protin dikatakan sebagai bahagian tubuh badan manusia yang terpenting sekali.

Protin sering digunakan. Oleh kerana badan kita tidak mampu menyimpan protin, maka ianya perlu digantikan setiap 160 hari. Sel-sel hati pula digantikan setiap 2 minggu manakala sel-sel darah adalah setiap 30 hari. Oleh kerana sel-sel organ ini terdiri daripada protin, hanya protin sahaja yang dapat membina, membaiki dan mengekalkan fungsi tubuh kita.

SLIM DIET II atau singkatan SDII dari NEW IMAGE hanya menggunakan Protin Soya Isolat sebagai ramuan asas dalam SDII. Protin soya Isolat merupakan komponen protin yang telah diasingkan daripada kacang soya. Ia membekalkan protin berkualiti tinggi yang setara dengan susu dan telur tetapi bebas dari lemak tepu dan kolesterol.

Plan Yang Mudah Diikuti
Tiada peraturan rumit untuk dituruti dan anda dijamin mencapai keberhasilan yang diidam-idamkan. Ianya hanya semudah Satu, Dua dan Tiga

SATU – Tambahkan 2 sudu penuh SLIM DIET II kedalam 200 – 250 ml air sejuk.

DUA- Kurangkan makanan berlemak dan bergula.

TIGA – Tingkatkan penggunaan makanan protein seperti ayam, telur, daging dan makanan laut. 4 gelas SDII sehari akan membekalkan anda dengan 100% zat pemakanan yang diperlukan oleh tubuh anda untuk tenaga tinggi dan tubuh yang ramping lagi sihat.

Pengambilan buah-buahan adalah tidak dibenarkan semasa menjalani program ini kerana kandungan Karbohidrat dalam buah-buahan adalah terlalu tinggi. Dalam program ini, kadar karbohidrat harian yang perlu diambil hanyalah antara 20-35 gram.

Testimoni
“Produk ini baru dilancarkan di Malaysia, cuma beberapa testimoni sahaja yang ada. Klik disini untuk melihat”

Testimoni dari Sms & Facebook:

Norizan Othman
It works like anythng i cant describe. i dun go to gym or sauna diz week. ryn mkn secret recipe for 2 days, my diet totally full of carbo n fat, but then stil manage tp lose an inch.my mum ask me to buy new jeans since my own jeans no longer suit me.huhu.

Mohd Hisham Ibrahim
Salam semua.. Badan saya dah kurus semenjak saya minum ,slim diet turun sebanyak 10 kg kwn2 yang perut boroi tue blehla cube…hehehe..

Mushitah Yusof
saya dah cuba dah….hasilnya memang sangat sangat berkesan….turun 10kg dalam masa yang singkat….secara berperingkat….tidak ada kesan sampingan…..pinggang juga semakin mengecil…pinggang 26inc dari 32 inci….saiz baju dari L dah tukar kepada saiz M dan S…….

Cik Puan Moya

SDII… really works for me ..

Suzie Matasin
I lost 2kg again, u can believe it? esok bagi saya setin lagi.. ada stok? saya mahu minum sampai berat saya 58kg. biar slim mcm muda remaja.. hahahahahahha.. (total berat badan turun 6.4kg dalam 10hari)

Anasola
“Analosa’s amazing weight loss story”
Analosa has lost an amazing 56kg in three weeks using the Slim Diet II programme. She decided to give it a try after a bad bout of asthma left her physically exhausted. She was confined to bed, and could hardly move.

“My body just couldn’t cope”, Analosa recalls. “My mind wanted to work but I could hardly move, I had no strength in my left arm and my eyes were blurred.”

Analosa started on the cleansing diet on November 6, weighing 145kg. She started on Ultra Diet two days later and although she admits to ‘cheating a little’ along the way, she slimmed down rapidly to 91kg by the time she visited the New Image head office on November 26.

Analosa’s goal is to get down to size 16 or 17. During her diet, she was too scared to use a scale on a daily basis – afraid that it might show her gaining weight again.

Jo Whitehouse Bulls
“40 kilos lighter in 7 months”

In 7 months I have reduced from size 22+ to size 14, and yes the wedding dress fits again! My cholesterol has dropped to within the normal range (the doctor is now happy). All joint pain has disappeared, I sleep soundly knowing I am healthier and I no longer snore (so my kids tell me!).

The little things in life are so great again. Getting up from a lounge suite doesn’t take three attempts anymore. Cleaning is easier (still hate doing it though); I can fit easily behind the wheel of a car. Life is so much more enjoyable without having to drag an extra 40kg around.

I used to hate shopping for clothes, but even that is now fabulous. My daughter thinks it’s great as she usually benefits as well. I so cherish the times she lies on my bed while I try things on.

The Slim Diet II programme is so easy to follow. The food is what you eat everyday, it is very nutritional and there is plenty of it. Believe me you are never hungry. I eat real food, the same foods I used to eat, I just follow the programme.

Thank you Slim Diet II

Ann Holm, NSW Australia
“Lost 18.5 kilos in 4 weeks”

I have lost 18.5 kilos in 4 weeks and am feeling on top of the world. After the first week using Slim Diet II, I did’nt seem to feel hungry at all.

Miss Lam Chui Wan
“My tummy has disappeared”

“I went on the Slim Diet II weight loss programme for six weeks and in that time I reduced my waist from 71.12cm (28 inches) to 62.23cm (24 inches). I lost 2.54cm (1 inches) from my arms and 5.08cm (2 inches) from my thighs, my tummy has disappeared and to my surprise my acne has cleared up”.

K.N. Leela, Singapore
“10 kg lost in 4 weeks”

I was 54kg and felt tired easily. I didn’t feel good at all. I was overweight for my small frame. I was a staff nurse and my job was very stressful in the hospital. Chris Tang recommended me to use the Slim Diet II Weight Loss. I was sceptical about its effectiveness, but I was thinking, No harm in trying, the worst result would be no weight loss”.

My weight reduced to 44kg within four weeks and I’m still maintaining my new weight after eight months. Thanks to Slim Diet II

Mr Chan
“Incredible 4 inches in 1 week “

“In less than one week on the Slim Diet II weight loss programme I lost an amazing 11.43cm (4 inches) from my waist and my tummy has become quite flat again. I have tried over 10 other kinds of weight loss methods in the past and this is the first one that has worked successfully, I am really looking forward to seeing forward to seeing myself after another few weeks on the Slim Diet II programme.”

Melissa Hui
From Size L to Sime M in a month.

Kejayaan Hebat SDII

Perhatian!

 • Ibu yang hamil atau sedang menyusu bayi tidak seharusnya menyertai apa-apa bahagian dalam program penurunan berat badan.
 • Kepada kesemua pengidap Diabetes Mellitus (IDDM) yang bergantung kepada insulin, adalah perlu pengawasan doktor ketika anda menyertai program ini.